ASS bij vrouwen en meisjes


ASS toont zich vaak een beetje anders bij vrouwen en meisjes dan bij jongens en mannen. Hierdoor worden de kenmerken vaak minder snel herkend of érkend! Hoog tijd dus om de wereld kennis te laten maken rond hoe het is voor vrouwen/meisjes om autisme te hebben.

DiagnoseDit webinar gaat uitgebreid in op hoe autisme zich kan uiten bij vrouwen/meisjes. Het is belangrijk om vroegtijdig deze kenmerken te ontdekken en begrijpen om er vervolgens gericht mee om te kunnen gaan.
Er wordt stilgestaan bij hoe het komt dat zoveel vrouwen pas op latere leeftijd een diagnose krijgen.

Maar jij ziet er toch niet autistisch uit?


Bij vrouwen of meisjes met ASS spelen de kenmerken zich vaker meer aan de binnenkant af dan aan de buitenkant. Daardoor is het voor de omgeving soms niet makkelijk om te ontdekken hoe vrouwen of meisjes kunnen vastlopen in hun eigen gedachten of gevoelens.

Valkuilen


De typische valkuilen, waar veel meisjes/vrouwen met ASS vaak mee geconfronteerd worden, komen aan bod. Uiteraard worden er ook wat tips gegeven rond hoe je hier het beste mee kan omgaan.


Inhoud


  First Section
Available in days
days after you enroll

Jouw investering is 30€

Ben je al een Atlas Klas lid? Log dan nu in!
Dit webinar heeft veel bij me los gemaakt. Het leek wel alsof er de hele tijd over mezelf gepraat werd. Aanvankelijk volgde ik dit webinar voor mijn dochter, maar heb mezelf na afloop ook laten testen en de diagnose bleek effectief ook op mezelf van toepassing te zijn. Ondanks ik dat eerst erg confronterend vond, ben ik nu wel bij dit te weten. Ik neem gerichter beslissingen die meer passen bij wie ik écht ben nu en besef dat ik erg lang een 'rolletje' heb gespeeld dat eigenlijk niet helemaal paste bij mezelf.

- Mama van dochter met ASS en ADD, zelf gediagnosticeerd met ASS